Stoppa värdlandsavtalet med Nato! Stoppa medlemskap i Nato!

Sverige måste arbeta för fred! Inte bli en del av den mest aggressiva militäralliansen i världen.
USA/Nato/EU har 1000 baser runt om i världen. Ryssland har 2. De 28 Natoländernas sammanlagda militär-budget är 1020 miljarder dollar per år. Rysslands militärbudget är på 86 miljarder. Sveriges militärutgifter är 657 dollar per invånare och år. Rysslands är 403 dollar. Minns dessa siffror när media och politiker kräver att vi ska rusta mot det ryska hotet.
Obama kräver att Ryssland ska rusta ner, samtidigt som USA och Nato bygger baser runt hela Rysslands gräns. USA och Nato har med sina baser totalt stängt in den ryska kontinenten med kärnvapen, rymdvapen och konventionella vapen. Det är tjuven som ropar ta fast tjuven när Natoländer kräver att Ryssland ska rusta ner i detta läge. Minns Kubakrisen, när USA hotade världen med kärnvapenkrig för att de skulle få en Sovjetisk militärbas nära sina gränser.
För att motivera ökade anslag till militär upprustning drar sig svensk militär inte ens från att uppfinna ubåtsintrång. Höstens ubåtshysteri kom alldeles för lägligt för att vara trovärdig. Den passade så utmärkt in i tiden för att kräva ökade anslag att vi i Kommunistiska partiet kallade dem ”budgetubåtar”. I tysthet har nu militären också erkänt att höstens ubåtsjakt saknade grund, men ”budgetubåtarna” hade önskad effekt. Media skriver alltmer om den ökade hotbilden och anslagen till upprustning ökar som en följd av dem. Sverige går i krigshökarnas ledband och deltar i kapprustningen i stället för att verka för fred.
Sverige deltar i Natos, USA:s och EU-länders aggressiva krig, även om de inte är FN-stödda. USA/Nato och Sverige genomför nära nog dagligen provokativa flygstridsövningar nära St Petersburg. Flottstridsövningar hålls årligen i Östersjön, med havs- och flygstridskrafter. Norra Sverige har i praktiken blivit en bas för stridsövningar för svensk millitär och Nato. Även Israel har fått testa sina drönare där. Drönare som används i attacker mot Gazas befolkning.
Nu har Sverige skrivit under ett Värdlandsavtal med Nato. Avtalet börjar gälla 2016 om riksdagen godkänner det. Det ger Nato obegränsad tillgång till svenskt territorium, till våra vägar och järnvägar, våra bussar, lastbilar och tåg, våra sjukhus och våra militära anläggningar, när helst Nato kräver det.
Utländska soldater kommer få marschera i Sverige. Varken Natosoldater eller Natopersonal kommer kunna åtalas för brott de begår i Sverige. Med tanke på vilka brott, som tortyr och våldtäkter, som begås av soldater och millitär personal runt om i världen är detta helt oacceptabelt.
Vi i Sverige förlorar helt vår suveränitet om vi skriver under värdlandsavtalet. Vi har tidigare sagt nej till kärnvapen, och måste göra det igen! Det finns inte något i avtalet som hindrar att kärnvapen placeras på svenskt territorium.
Vi måste istället kämpa för att Sverige återtar sin roll som en fredsnation och stoppa Sveriges deltagande i krig mot andra länder!
Alla fredsvänner måste ta upp kampen mot medlemskap i Nato och sätta stopp för att värdlandsavtalet undertecknas av riksdagen!